Траурна агенция, работеща с хоспис взема двойно по-скъпо, оплакват се потребители. В

...
Траурна агенция, работеща с хоспис взема двойно по-скъпо, оплакват се потребители. В
Коментари Харесай

Сигнал за схема между хоспис и траурна агенция в Пловдив

Траурна организация, работеща с хоспис взема двойно по-скъпо, оплакват се потребители. В договорите им с приюта има задължаваща уговорка да употребяват услугите точно на тази организация.

Потърпевш, помолил да се резервира самоличността му в загадка, описа пред БТВ, че откакто здравословното положение на баба му се утежнява, през 2018 година я е настанил в пловдивския приют „ Милосърдие “.

„ Вече бях осведомен с тази процедура на домовете в Пловдив да дописват клаузи за техни траурни организации. Предвид, че вариантите ни бяха малко, взехме решение да се съобразим “, описа той.

По думите на мъжа, баба му прекарва към два месеца в приюта, след което се стига до летален излаз и шефката го пренасочва към траурната организация, с която работят.

„ Платихме кеш на ръка. Между 700 и 900 лв., нещо сходно. За много под 200 км., цената фактически беше двойна “, изясни той.

Отиваме в приюта, с цел да потърсим отговори. Охраната предава за нашето искане и няколко минути по-късно към този момент няма връзка с шефката.

Здравната ревизия в Пловдив няма информация за контракт на приюта с съответна траурна организация през 2018 година Сега обаче „ Милосърдие “ има търговски връзки с „ Тера-Да “ ЕООД. Не откриваме никого в офиса на сдружението. По телефона посоченият в Tърговския указател шеф Данчо Даракчиев споделя, че от две години работи с приюта.

Цената е 1,20 лв. на по-малки разстояния, по изисквания на РЗИ, ако е повече от 1 час, транспортът е с хладилна кола и е 1,40 лв. на километър. Всичко ни е на касови бележки. Даже преди месец имахме данъчна проверка, абсолютно всичко беше окей.

Според Националната организация за приходите обаче преди месец инспекция не е правена.

„ На „ Тера-Да “ ЕООД е осъществена инспекция за интервала от 2018 до 31 юли 2021 година, с която са открити нарушавания в данъчното и осигурителното законодателство “, допълниха от Национална агенция за приходите.

Продължава и инспекцията на Комисията за отбрана на потребителите за клаузите в договорите, подписани с приют „ Милосърдие “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР